Bordo bulamacının içinde ne var?
Bordeaux bulamacı, bağlarda mantar ilacı olarak kullanılan bakır(II) sülfat ve sönmüş kireç karışımıdır. Özellikle bahçe, fidanlık ve tarla bitkilerinde görülen mantar hastalıklarına, özellikle de Plasmopara viticola mantarının neden olduğu üzüm asmalarındaki tüylü küf hastalığına karşı kullanılır.
Doğal bordo bulamacı nasıl yapılır?
Mavi taş bu suda bir torba veya sepete asılarak eritilir. Bu şekilde hazırlanan mavi taş eriği 100 litrelik bir kaptaki kireçli suyun üzerine yavaşça dökülür ve tahta bir çubukla sürekli karıştırılarak çivit mavisi bir bulamaç oluşturulur.
1 lt suya ne kadar bordo bulamacı konur?
Örneğin, %1 kırmızı şarap çamuru için; CLARE PUDİNGİNİ KENDİNİZ YAPIYORSANIZ; 100L suya 1kg LEARSTONE + 0.5kg sönmemiş kireç veya 1kg sönmemiş kireç. (HAZIRSA, KIRMIZI ŞARAP ÇAMURU: 100L SUYA 1.5kg) uygulanmalıdır. Bunu üreticilerimize iletmek önemlidir.
Bordo bulamacı yerine ne kullanabilirim?
– Bluestone ve Bordeaux Bulamacı yerine kullanabileceğiniz Power Cu, bakteriyel ve fungal hastalıkların tedavisinde de kullanılır. – Bitkinizi hastalık ve zararlılardan korur.
Bordo bulamacı atınca yağmur yağarsa ne olur?
İçerisinde gübre bırakılmamalıdır. Ayrıca, ilaçlama sırasında hava koşulları çok önemlidir. Yağmur bekleniyorsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.
Çiçek açan ağaca bordo bulamacı atılır mı?
Erenler Murat Merhaba, Ağaçlar çiçek açmaya başladıktan sonra uygulanan Bordo gübresi tozlaşmayı etkileyebilir ve veriminizi azaltabilir. Sonbaharda meyve ağaçlarının yapraklarının %75’i döküldükten sonra ve ilkbaharda tomurcuklar patlamadan bir hafta önce Burgonya gübresini kışın uygulayabilirsiniz.
Ağaçlara bordo bulamacı nasıl yapılır?
Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda, yaprakların dörtte üçü veya tamamı düştüğünde %2’lik bir dozda uygulanır. İlkbaharda uygulandığında, gözler uyanmadan yaklaşık 1 hafta önce %1-1,5’lik bir doz yeterli kabul edilir. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün uzunluğu bir açıklığa ulaştığında Burgonya bulamacı uygulanabilir.
Bordo Bulamacına şeker konur mu?
Kuru dallar ilaçla temas ettirilmemelidir. İlaçlamadan sonra 10 saat içinde yağmur yağarsa ilaçlama tekrarlanmalıdır. İlaç hazırlandıktan sonra aynı gün hemen kullanılmalıdır (aynı gün kullanılmayacaksa 100 litre kırmızı şarap karışımına 200 gr toz şeker eklenebilir ve iki güne kadar saklanabilir).
Mavi bakır tarım ilacı ne ise yarar?
Bakır sülfat, hem tarımsal hem de tarımsal olmayan alanlarda mantar öldürücü, yosun öldürücü, kök öldürücü ve herbisit olarak kullanılır. Ayrıca antimikrobiyal ve yumuşakça öldürücü ajan olarak da kullanılır.
Ağaç gövdesine hangi kireç kullanılır?
Özkan Kireç Toz Kireç güçlü dezenfektan özelliğine sahiptir. Kümesler ve hayvan barınakları gibi alanlarda hayvanları hastalıklardan korumak ve hijyen sağlamak için kullanılır. Seyreltilerek ağaç gövdelerine uygulandığında ağaçları zararlılardan ve böceklerden korur.
Bordo bulamacı ne zamana kadar atılır?
Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya gübresi uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir. Mücadele ajanıdır.
Hazır toz bordo bulamacı nasıl kullanılır?
MAROON SLUME 2 – Bordeaux karışımı ilaçlarla karıştırılmamalı ve atılmalıdır. 3- Ağacın üst dallarından başlanarak dipte sonlanacak şekilde ağacın tamamı (bütün ağaç) aşırıya kaçmadan yıkanarak ilaçlanır. 4- İlaçlamadan sonra 10 saat içinde yağmur yağarsa ilaçlama tekrarlanmalıdır.
Evde bordo bulamacı nasıl yapılır?
Burgonya püresini, örnek olarak %1’lik Burgonya püresi kullanarak başka oranlarda da hazırlayabilirsiniz. · 1 adet 20 litrelik plastik kova, · İki adet tahta karıştırıcı. Plastik kovaya 100 gr sönmüş kireç koyun, biraz su ekleyin ve ayran kıvamına gelene kadar tahta bir çubukla karıştırın.
Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?
Doğal çiftçilik yöntemleri gibi. Bordeaux gübresi balıklar, büyük ve küçükbaş hayvanlar için zararlıdır ve topraktaki bakır sülfat miktarı arttığında tüm toprak yaşamı, özellikle solucanlar için zararlıdır. Solunum sistemini ve akciğerleri etkilediği için egzersiz yaparken veya kullanırken mutlaka maske ve plastik elbise giymelisiniz.
Bakır zeytine ne faydası var?
Kullanım amacı: Hasat edilmemiş ağaçlarda zeytin meyvelerinin olgunlaşmasını hızlandırır ve kolay hasat edilmesini sağlar. Hasat edilmiş ağaçlarda hasat sırasında hasar gören dalların onarılmasına yardımcı olur. Copperas kullanıldığında halka lekesine karşı direnç sağlar. Kış boyunca sürgün oluşumunu destekler.
Göztaşı ile bordo bulamacı aynı şey mi?
MAROON SLUME Bordeaux Bulamacı, mavi taş (bakır sülfat %98) ve kireç karışımıdır.
Bordo bulamacı organik mi?
Bordeaux bulamacı, turunçgillerde mantar ilacı olarak kullanılan bakır(II) sülfat ve sönmüş kireç karışımıdır. Esas olarak hem organik hem de organik olmayan tarım üreticileri tarafından yaprak biti, kahverengi leke ve zamk gibi hastalıklara karşı koruyucu olarak kullanılır.
Bakır sülfat bitkide ne ise yarar?
Bakır sülfat tarımda fungisit olarak kullanılır. Meyve ağaçları ve asmalarda kullanılmak üzere hazırlanan Bordeaux karışımının ana bileşenidir. Gübre olarak kullanıldığında bakır sülfat bitkilerde klorofil (yeşil renk pigmenti) sentezinde aktif rol oynar.
Bordo bulamacı çok atılırsa ne olur?
Doğal çiftçilik yöntemleri gibi. Bordeaux gübresi balıklar, büyük ve küçükbaş hayvanlar için zararlıdır ve topraktaki bakır sülfat miktarı arttığında tüm toprak yaşamı, özellikle solucanlar için zararlıdır. Solunum sistemini ve akciğerleri etkilediği için egzersiz yaparken veya kullanırken mutlaka maske ve plastik elbise giymelisiniz.