Edatlardan sonra virgül konulur mu?
Bağlayıcı edatlar “ve, veya, veya”dan önce veya sonra virgül kullanılmaz: “Şiirdeki dil kullanımı, düzyazı ve dil kullanımından büyük ölçüde farklıdır.” Metinde, karşılaştırmalı ve telafi edici edatlardan önce veya sonra virgül kullanılmaz: “Ne baktı ne de sordu.”
Nelerden sonra virgül konmaz?
– Cümle sonlarında virgül kullanılmaz. – Soru cümleleriyle biten cümlelerde virgül kullanılmaz. – Önemli yerleri belirtmek için virgül kullanılmaz. – Cümle başlarında virgül kullanılmaz.
Hangisinden sonra virgül gelmez?
Cümlede gerund eklerinden sonra virgül konulmamalıdır. NOT: Birden fazla gerund eki varsa eklenir. 3. Cümlede şart eklerinden (-se/-sa) sonra virgül konulmamalıdır.
Bağlaçlardan sonra virgül olur mu?
Aşağıda virgül kullanımında tartışmaya yol açan bazı durumlar listelenmiştir: • Metinde and, or, or bağlaçlarından önce veya sonra virgül kullanılmamalıdır. • Tekrarlayan bağlaçlardan (both…and, either…or, neither…nor) önce ve sonra virgül kullanılmaz.
Kiden sonra virgül gelir mi?
Tekrar eden bağlaçlardan önce veya sonra virgül kullanılmaz.
That’den sonra virgül gelir mi?
Örnek: “En iyi bebek maması ürünleri soya fasulyesi içerenlerdir.” “En iyi bebek maması ürünleri soya fasulyesi içerenlerdir.” Bu noktada, “the” kelimesinden önce veya sonra virgül konulmaması gerektiğini hatırlatmak isteriz.
Virgülün kuralları nelerdir?
Virgül (,) kelimeleri, kelime gruplarını ve ardışık cümleleri ayırmak için kullanılır. Cümlede vurgulanan öğeden sonra veya yüklemden uzak olan özneyi belirtmek için yerleştirilir. Geçiş kelimelerinin ve geçiş cümlelerinin başına ve sonuna yerleştirilir. Adreslerden sonra yerleştirilir. Mektuplarda, selamlama kelimelerinden sonra yerleştirilir.
Hitap için kullanılan kelimelerden sonra hangi noktalama işareti kullanılır?
– Selamlamadan sonra virgül konur. Örnek: Sevgili teyzem, seni çok özledim. – Uzun cümlelerde özne sonrasında virgül kullanılır. Örnek: Burak bu yıl bambaşka bir çocuk oldu. – Tırnak işareti olmayan tırnak işaretlerinden sonra virgül konur.
Ancak kelimesinden sonra virgül gelir mi?
Ancak cümlelerin sonuna, ‘Ama’ ifadesini cümle veya ifadenin sonuna, önüne virgül koyarak koyabiliriz.5 Haziran 2024Ancak cümlelerin sonuna, ‘Ama’ ifadesini cümle veya ifadenin sonuna, önüne virgül koyarak koyabiliriz.
Hangi zarf fiillerden sonra virgül gelmez?
Türkçe Gerundlerin Noktalama İşaretleri Birinci ve ikinci örneklerde görüldüğü gibi, gerund ekleri (-ıp, -madan, -arak, -ınca vb.) olan sözcüklerden sonra virgül konulmaz; çünkü bu ekler aynı zamanda bağlaçtır, bazı istisnalar hariç, bağlaçlardan önce gelir. Veya’dan sonra noktalama işareti kullanılmaz.
Çünkü’den sonra virgül gelir mi?
“Çünkü”den sonra hiç virgül gelir mi? Genellikle, “çünkü”den sonra virgül koymamalısınız. Çoğu durumda, virgül eklemek için bir neden yoktur ve bunu yapmak yanlıştır.7 Mart 2023″Çünkü”den sonra hiç virgül gelir mi? Genellikle, “çünkü”den sonra virgül koymamalısınız. Çoğu durumda, virgül eklemek için bir neden yoktur ve bunu yapmak yanlıştır.
Belki’den sonra virgül gelir mi?
“Belki” kelimesinden sonra tam bir cümle varsa virgül kullanılmaz.22 Mart 2016 “Belki” kelimesinden sonra tam bir cümle varsa virgül kullanılmaz.
Ayrıca kelimesinden önce virgül gelir mi?
Metinde and, or, or bağlaçlarından önce veya sonra virgül kullanılmamıştır. Tekrar eden bağlaçlardan önce veya sonra virgül kullanılmamıştır (both…and, either…or, neither…nor).
VB’den sonra virgül gelir mi?
Doğru: Televizyon, buzdolabı vb. Ev için gerekli şeyleri satın alabiliriz, ancak araba satın alacak paramız yok. Tekrar, vb. Kısaltmada “ve” bağlacı olduğundan, “ve” bağlacında olduğu gibi öncesinde virgül kullanılmaz.
Tırnak içinden sonra virgül gelir mi?
Diğer noktalama işaretleriyle birlikte kullanın Tırnak işareti içindeki ifade tam bir cümle ise, kendi noktalama işaretini korur.
Ancak tan sonra virgül gelir mi?
“Ancak”tan sonra virgül eklerseniz, yine de yanlış olur. Bu bağlamda doğru noktalama işareti, öncesinde noktalı virgül ve sonrasında virgüldür.5 Mart 2023″Ancak”tan sonra virgül eklerseniz, yine de yanlış olur. Bu bağlamda doğru noktalama işareti, öncesinde noktalı virgül ve sonrasında virgüldür.
Hitap için kullanılan kelimelerden sonra hangi noktalama işareti kullanılır?
– Selamlamadan sonra virgül konur. Örnek: Sevgili teyzem, seni çok özledim. – Uzun cümlelerde özne sonrasında virgül kullanılır. Örnek: Burak bu yıl bambaşka bir çocuk oldu. – Tırnak işareti olmayan tırnak işaretlerinden sonra virgül konur.
Tarihler arasına virgül konur mu?
Tarihler ABD’deki gibi verildiğinde, gün ve yıl arasına virgül koymak göze yardımcı olur: 2 Temmuz 2020. Tarihler daha uluslararası olarak, gün-ay-yıl biçiminde verildiğinde, ay rakamları buna göre ayırır: 2 Temmuz 2020 ve “müdahaleci” virgülü görünebilir. 26/06/2020Tarihler ABD’deki gibi verildiğinde, gün ve yıl arasına virgül koymak göze yardımcı olur: 2 Temmuz 2020. Tarihler daha uluslararası olarak, gün-ay-yıl biçiminde verildiğinde, ay rakamları buna göre ayırır: 2 Temmuz Yılı 2020 olarak yazıyoruz ve virgül “müdahaleci” görünebilir.
Ekinden sonra virgül konulur mu?
Bu durumu çeşitli anlatı ve roman yayınlarında da görmekteyiz. “Şart cümlelerinde -sa (-se) ekinden sonra virgül olmalı mı, olmamalı mı?” Konu 2005 yılında gündeme gelmiş ve o yıl Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan yazım kılavuzunda sorun şu uyarıyla açıklanmıştır: “Uyarı: Şart ekinden sonra virgül olmamalıdır.” (s. 36)