İçeriğe geç

Barkot Numarası Nasıl Alınır

Barkod numarası nasıl çıkarılır?

Barkod numarasını nereden alabilirim? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), barkod numaraları için yetkili resmi kuruluştur. Bu nedenle, barkod numarası almak için bu kuruluşa bağlı bir servisle iletişime geçmeniz gerekir. Daha önce, barkod uygulamaları için Ulusal Mal Numaralandırma Merkezi (MMNM) kullanılıyordu.

E-devletten barkod numarası nasıl alınır?

1- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “SGK Kayıt ve Hizmet Listesi/İşyeri Ünvan Listesi” yazın. 2- Açılan pencerede “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneğine tıklayın. 3- Oluşturulan belge yazdırılacaktır. Ortaya çıkan belgenin tamamının yazdırılması gerekmektedir.

Barkod kodu nasıl oluşturulur?

Barkodların ilk üç hanesi “EAN Tarafından Verilen Ülke Numarası”dır. Sonraki 4 hane “Numaralandırma Kuruluşu Tarafından Verilen İşletme Numarası”dır. Sonraki 5 hane “Şirket Tarafından Verilen Ürün Numarası”dır. Son sayı “Çek Sayısı”dır.

Barkod ücreti ne kadar?

Güncel barkod kayıt ücretleri şu şekildedir: 100 milyon üzeri satışlar (A Grubu): 10 haneli (1-100 ürün) 6000 TL, 9 haneli (1-1000 ürün) 6600 TL, 8 haneli (1-10000 ürün) 7200 TL ve 7 haneli (1-100000 ürün) 7900 TL.

Yeni bir ürüne barkod nasıl alınır?

Barkod numarası almak için Ticaret Odası veya Zanaatkarlar Odası’na kayıt yaptırmak zorunludur. Barkod işlemleriniz odalardan alınan faaliyet belgeleriyle tamamlanır.

Şahıs firması barkod alabilir mi?

Satıcılar, ithalatçılar ve şirketler barkod numarası alabilirler.

Barkod numarası nereden alabilirim?

Barkod numarası almak için GS1 Türkiye sistemine üyelik başvurusunda bulunmanız gerekir. GS1 Türkiye şirketinize benzersiz bir Şirket Önek Numarası (GCP) atar. Şirket Önek Numarası, yalnızca şirketinizi tanımlayan küresel olarak benzersiz bir kod olan barkodunuzun temelidir.

Barkod sistemi için ne gerekli?

Barkod sistemleri için temel ekipmanlar: Barkod sistem yazılımıBarkod yazıcı, fiş/POS yazıcısı veya elektronik terazi. Barkod okuyucu veya el terminali.

Barkod numarası neye yarar?

Barkod nedir ve ne işe yarar? Barkod modelleri, ürünlere basılan çizgilerden oluşan benzersiz kodlardır. Bu kodlar optik okuyucular tarafından taranır ve ürünler hakkında bilgi içerir. Barkodlar, ürünleri tanımlamayı, izlemeyi ve yönetmeyi kolaylaştırır.

Barkod nerede yapılır?

Barkod kaydı nasıl yapılır? Türkiye’de barkod kaydı yapmaya yetkili kurum Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’dir (TOBB). Söz konusu kuruluş; Bu alanda faaliyet gösteren şirketlerle eş zamanlı olarak barkod kayıt işlemlerini yürütmektedir.

Barkod müracaatı nasıl yapılır?

Barkod almak için başvuru süreci: Kayıt işlemi için öncelikle ürününüz için gerekli belgeleri hazırlamanız gerekmektedir. Daha sonra Barkod Başvuru Formunu doldurmanız ve gerekli ücreti ödemeniz gerekmektedir. Daha sonra başvuru formu ve diğer belgelerle birlikte TC Ticaret Bakanlığı’na başvurmanız gerekmektedir.

Barkodsuz ürün satmak yasak mı?

Barkodlar, ürünleri tanımlayan veya kodlayan sayılardır. Amazon gibi küresel pazar yerlerinde satış yapmak için ürünlerin barkod sistemlerine dahil edilmesi önemlidir. Ancak ürünler barkod olmadan da satılabilir.

Barkod kaç günde çıkar?

Barkod numarası almak ne kadar sürer? Ticaret Odalarına kayıtlı şirketlerin barkod numarası başvuruları yaklaşık bir hafta (beş iş günü) içerisinde tamamlanmaktadır. Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına kayıtlı şirketlerin barkod numarası başvuruları ise yaklaşık 2 hafta (15 iş günü) içerisinde tamamlanmaktadır.

E-ticarette barkod zorunlu mu?

* E-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, e-serbest meslek makbuzu, e-müstahsil makbuzu, e-sigorta komisyon gider makbuzu, e-döviz ve kıymetli maden alım satım belgesi ile e-fatura uygulamalarında düzenlenen belgelerde “QR Kod” bulunması zorunludur.

Barkod cihazı kaç TL?

2024 Yılında En Çok Tercih Edilen Barkod Okuyucu Fiyatları: Perkon Spider SP610 / Unitech QR Kod (2D) Taşınabilir Kablolu Barkod Okuyucu, Netum NT-2028 Kablosuz Barkod Okuyucu, Fiyatı2.

Barkod numarası nereden alabilirim?

Barkod numarası almak için GS1 Türkiye sistemine üyelik başvurusunda bulunmanız gerekir. GS1 Türkiye şirketinize benzersiz bir Şirket Önek Numarası (GCP) atar. Şirket Önek Numarası, yalnızca şirketinizi tanımlayan küresel olarak benzersiz bir kod olan barkodunuzun temelidir.

Barkod numarasını kim verir?

Barkod sistemine göre, ürünün marka sahibi (nerede veya kim tarafından üretildiğine bakılmaksızın) ürüne bir barkod numarası atamakla yükümlüdür. Ancak, aşağıdaki durumlarda olduğu gibi, ürünün marka sahibi aynı zamanda ürünün üreticisi, dağıtıcısı, ithalatçısı veya perakendecisi de olabilir.

Barkod numaramı nasıl öğrenirim?

Barkodun hemen altında bulunan 12 haneli bir numaradan oluşur. ISBN, JAN ve EAN barkod numaraları: Bu tür barkod, Japonya ve Avrupa’da satılan ürünlerde ve dünya çapında satılan kitaplarda bulunur.

Barkod sistemi kurmak için neler gerekli?

Bir barkod sistemi kurmak için en temel gereksinim bir bilgisayardır. Bir barkod sistemi, bir bilgisayar, bir barkod okuyucu ve bir barkod yazıcısı içeren kurulu bir donanımdır. Bu donanıma ek olarak, şirketlerin bir yazılım sistemine de ihtiyacı vardır. İşte gerçek barkod sisteminin devreye girdiği yer burasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir